Základní škola Klatovy
 Čapkova ul. 126, 339 01


tel.: 376 313 353   zscapkova@investtel.cz 

  
  

logo motyl

 

oceneni

Zájmové kroužky

 

Zájmová TV

ÚT 14: 00 – 14: 45 (hala)

p. uč. Musilová

 

 

Zájmová TV je nad rámec tělesné výchovy. Přihlásit se může každý, kdo navštěvuje 1.- 6.ročník. Děti rozvíjejí zejména rychlostní schopnosti formou zábavných her. V období školních soutěži trénují i na tyto turnaje. Seznamují se s míčovými hrami. Zařazené jsou i netradiční pohybové hry, které děti moc baví, např. ringo.

zájmová TVzájmová tv

 

Basket

ST 13: 45 –14: 30 (hala)

p. Svojanovský

 

 Formou her se děti seznamují s jednotlivými herními dovednostmi a učí se bojovat za svůj tým. ZŠ Čapkova patřila v minulosti k předním „dodavatelům“ talentovaných dětí basketbalového klubu v Klatovech. To pak přinášelo i úspěchy v turnajích škol. Nic ale netrvá věčně a tak bylo i období, kdy jsme na seznamu dětí BK Klatovy marně hledali dívku či chlapce, kteří by s basketbalem začínali ve školním kroužku na „Čapkovce“.  Ale to platilo, čas od času, o každé klatovské škole. Nyní se začíná blýskat  na lepší časy i v hale ZŠ Čapkova. Školní basketbalový kroužek je na dobré cestě vrátit ZŠ Čapkova minulou slávu. Dětem se pravidelné středeční basketbalové skotačení líbí a děti rozvíjejí své obratnostní, pohybové a koordinační schopnosti. Někteří chlapci i dívky již našli i své uplatnění v nejmladších týmech klatovského klubu.

basket 2023

 

Tvořivý kroužek

ST 13:30 - 15:00 (1 x 14 dní)

p. uč. Sazamová

  Tvořivý kroužek nabízí dětem zajímavé činnosti, na které během školní výuky nezbývá tolik času. Rozvíjí kreativitu a podporuje manuální  zručnost. Pracujeme s různými materiály, výrobky si děti odnášejí domů

Klub AJ

ČT 12:45 - 13.30

p- uč. Čmejlová

V naší škole jsou tradičně realizovány kluby anglického jazyka pro první a druhý ročník. Děti se zde učí základní fráze a slovní zásobu, odbourávají ostych z mluvení, zvyknou si na zvukovou podobu angličtiny a mají tak snazší přechod do třetího ročníku ve výuce AJ.

IMG-20211019-WA0001_4.jpg

Veselá věda

ÚT 14:00 - 15.00

p. uč. Zdvořáková

Po domluvě s vedoucím kroužku je možné vyzvednutí dětí učitelem z družiny